Browse By

Verstappen wint in Maleisië, Hamilton tweede

SEPANG: Na wat als een moeilijk seizoen kan worden beschouwd, gaf Max Verstappen zichzelf vandaag het perfecte verjaardagscadeau op het Sepang circuit.

Verstappen die afgelopen zaterdag 20 jaar werd, ontnam Poleman Lewis Hamilton de overwinning en racete zelf als eerste over de streep tijdens de laatste editie van de Maleisische Grand Prix.

Verstappen haalde in de 4e ronde Mercedes in en vanaf dat moment was er geen omkijken meer naar terwijl hij in 1 uur, 30 minuten en 1.290 seconden naar de overwinning gaste. (56 ronden)

Hamilton kwam binnen op een tweede plek met een afstand van 12.770 seconden en Daniel Ricciardo maakte het podium af. (+22.519).

Het is Verstappens tweede Formule 1 overwinning in zijn carrière nadat hij afgelopen jaar de Spaanse Grand Prix al won. Deze overwinning maakt hem de jongste winnaar ooit van de Maleisische Grand Prix.

Verstappen, die in dit seizoen slechts in de helft van alle races finishte, stelt dat het een grote opluchting voor hem is.

“Het is tot nu toe een dramatisch seizoen geweest, natuurlijk ben ik heel blij dat ik deze race gewonnen heb. Tot nu toe was het een seizoen om heel snel te vergeten,” aldus Verstappen.

“De hele race ging fantastisch, toen ik eenmaal langs Lewis was kon ik me focussen op mijn tempo en de banden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *