Browse By

Geen Penalty’s voor Vettel, Raikkonen of Verstappen na clash Singapore

De FIA neemt geen verdere acties na de clash tussen Max Verstappen, Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel tijdens de eerste ronde van de Singapore Grand Prix.

De drie rijders werden uitgeschakeld in de openingsronde nadat ze in bocht 1 te dicht op elkaar reden. Na de race hebben de stewards de beelden van het incident bestudeerd en hebben zij met alle drie de rijders gesproken. Ze kwamen tot de conclusie dat geen van de bestuurders speciaal iets te verwijten viel.

“De stewards hebben het video bewijs bestudeerd en met Sebastian Vettel, bestuurder van wagen 5, Kimi Raikkonen, bestuurder van wagen 7 en Max Verstappen, bestuurder van wagen 33 en met de teamleiders gesproken,“  verklaarde een steward.

“De bestuurder van wagen 7 had een hele goede start en was in staat om wagen 33 links in te halen. Tegelijkertijd week wagen 5, die een langzame start gehad heeft, uit naar links. Wagen 33 en wagen 7 botsten vervolgens wat weer leidde tot een kettingbotsing met wagen 5 en uiteindelijk wagen 14 (Fernando Alonso) in de volgende bocht. De wagens 7, 5 en 33 waren onmiddellijk uitgeschakeld; en wagen 14 een paar rondes later.”

“De stewards zijn tot de conclusie dat geen enkele rijder volledige verantwoordelijkheid heeft voor het incident en daarom zal er geen verdere actie ondernomen worden.”

Na de race gaf Verstappen Vettel de schuld omdat deze hem tegen Raikkonen drukte, terwijl de officiële Ferrari Twitter feed claimde dat Verstappen hun rijders heeft uitgeschakeld. Red Bull baas Christiaan Horner voegde daar na de race nog aan toe: “Een ieder die Max Verstappen de schuld wil geven moet zijn ogen laten testen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *