Browse By

Max zet 130 ronden op de teller: "Auto is zeker sneller dan vorig jaar"

Met maar liefst 130 ronden heeft Max Verstappen bijna twee Grand Prix-afstanden afgelegd tijdens de eerste dag van de tweede vierdaagse Formule 1-test in Barcelona. De Aston Martin Red Bull Racing-coureur noteerde met 1:20.649 de derde tijd van de dag, op twee tienden van Sebastian Vettel (Ferrari) en vijf honderdsten achter Valtteri Bottas (Mercedes).


“Het ging goed vandaag”, laat Max aan onder andere Verstappen.nl weten. “We hebben veel ronden gereden, dat is het belangrijkste. Daarmee maken we kilometers, ervaren we hoe de auto zich gedraagt en leren we deze beter kennen. Het gevoel met de auto is goed. Je weet natuurlijk niet wat de anderen voor programma hebben, dus we moeten tot Melbourne wachten om te zien waar we staan.”


Halverwege de middag viel de RB14 stil. “We hadden een klein probleem met de accu”, legt Max uit. “Het kostte wat tijd om die te vervangen, maar daarna was alles weer prima.” Op welk vlak is de grootste vooruitgang geboekt met de auto? “Dat is lastig te zeggen, vanwege het nieuwe asfalt en de nieuwe banden. Dat verandert de manier van rijden en heeft invloed op de hele auto. Het voelt goed aan. De auto is zeker sneller dan vorig jaar, dat is positief.”


Source: verstappen.nl

Deel dit artikel!