Browse By

Max sluit met 187 ronden af: "Blij met betrouwbaarheid en tevreden met snelheid"

Max Verstappen heeft zijn laatste test dag met een tevreden gevoel afgesloten. Na een productieve ochtend stonden er al 77 ronden achter de naam van de jonge Nederlander. Na de lunch kwamen daar nog 110 ronden bij, wat het totaal op een indrukwekkend aantal van 187 afgelegde ronden bracht. Op woensdag zette zijn teamgenoot Daniel Ricciardo al 165 ronden op de klok waarmee het met de betrouwbaarheid van de RB14 van Aston Martin Red Bull Racing wel goed lijkt te zitten.


“We wilden vandaag veel ronden rijden en uitzoeken hoe goed de racesnelheid was. Voor mijn gevoel is die snelheid in orde. Daarmee kunnen we tevreden zijn”, steekt Max van wal tegenover onder andere Verstappen.nl. “Het belangrijkste van vandaag was om ons eigen programma af te werken, veel ronden te rijden en de auto te verbeteren. Dat is precies wat we vandaag gedaan hebben.” De zachtste banden waar Max een run op deed, waren de ultrasofts. “Maar dat was niet in kwalificatiemodus”, vult Max aan.


Op de vraag of hij klaar is voor de eerste race in Australië, zegt Max: “Wat betreft betrouwbaarheid wel, daar ben ik blij mee. We hebben geen problemen gekend met de auto, dat is ook erg belangrijk. Ook ben ik tevreden met de snelheid, dus we hebben een goed uitgangspunt.” Aan voorspellingen waagt de 20-jarige coureur zich echter nog niet. “We proberen dicht op Ferrari en Mercedes te zitten. Als we daar in de kwalificatie drie of vier tienden op laten liggen, kunnen we in de race wel het gevecht met ze aangaan. Daar mikken we op. Maar het blijft afwachten, want Melbourne is weer een hele andere baan.”


Source: verstappen.nl