Browse By

Biografie Max Verstappen

Als er één iemand geboren is om snel te zijn, dan is dat wel Max Verstappen. Snelheid zit deze jongeman letterlijk in zijn genen.  Zijn vader Jos Verstappen was namelijk eveneens Formule 1 coureur en zijn moeder Sofie was een kart coureur om rekening mee te houden.

Max werd in 1997 geboren te Hasselt in België. Toen hij slechts 6 jaar oud was stapte hij in zijn eerste kart en twee jaar later reed hij zijn allereerste officiële wedstrijd in de Belgium Mini (VAS). Jos viel toen al op, want hij won alle 21 races. 8 Jaar later in 2013 had Max alles gewonnen wat er maar te winnen valt op kart gebied.Max Verstappen kart

Overstap naar Formule 1

Tijdens de Florida Winter Series maakte Max verstappen zijn single-seater debuut. Al spoedig werd hij ontdekt door Van Amersfoort Racing en kon hij meedoen aan het FIA Formula 3 Europese kampioenschap. De F3 carrière ging Max goed af, want hij eindigde op de 3e positie in de ranglijst. Het was in augustus 2014 dat bekend gemaakt werd dat Max deel zou gaan uitmaken van Scuderia Toro Rosso in 2015. Max is daarmee de jongste Formule 1 coureur ooit.